Skinkschnitzel med brysselkålsgratäng

Idag tänkte jag dela med mig utav ett recept jag gjorde tidigare nämligen Skinkschnitzel med bryssekålsgratäng.

Något med brysselkål kan inte gå fel eller hur? själv älskar jag brysselkål. Visste ni att man även kallar brysselkål för rosenkål. Söt va!

Brysselkålsgratäng

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 kg Brysselkål
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 dl Riven ost
  • Salt, peppar och Timjan

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Börja med att skära bort roten på brysselkålen och dela de till hälften.

  3. Lägg de i en ugnssäker form

  4. Blanda samman ägg, grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar.

  5. Häll detta över brysselkålen, toppa med ost och lite timjan.

  6. Grädda i ugnen i ca 30 minter.

  7. Servera som tillbehör till som vi gjorde Skinkschnitzel eller en bit kött/kyckling.

 

Brunsås

Portioner 6

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 msk En skvätt sockerfri soja Tamarisoja
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 nypa salt, peppar
  • 2 msk Philadelphia ost

Instruktioner

  1. Blanda samman allt och låt koka upp

  2. Sänk värmen till 1:an och låt stå och dra tills maten är klar.

Tanken var att jag skulle ha en champinjonsås till allt detta men eftersom Vincent inte äter svamp fick jag steka den vid sidan om och sedan göra en vanlig brunsås. Funka klockrent och Vincent åt som bara den, fast han hade potatis till sin skinkschnitzel.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.