Pizza med getost och parmaskinka med efterrätt chokladbollar

Kan säga att detta bara älskar sonen, pizza och chokladbollar…..

Pizzabotten

gör jag som Monique Forslund ”Lchf för hela familjen”
Måltid Middag
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 1 rund pizza botten
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Oregano

Instruktioner
 

  • Blanda samman ägg, ost och oregano.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Bred ut smeten i en cirkel på bakplåtspapper.
  • Tänk på att göra den rätt tunn då den sväller lite i ugnen.
  • Grädda i ca 10 min, tills den har fått färg.
  • Ta sedan ut plåten och låt pizzabotten svalna.
  • Bred ut tomatpuré över botten, strö över ost och lägg sedan på det du vill ha.
  • Vi hade skinka, lök, getost och färska tomater.
  • Grädda sedan i ugnen i ca 10 min
  • Därefter la jag på parmaskinkan.

Dessa goa chokladbollar fick jag ett recept av en kollega på jobbet. Även hon äter väldigt mycket som lchf.

Chokladbollar

Liberalt
Måltid Dessert

Ingredienser
  

  • 3 dl hassel/cashewnötter & ev mandel
  • ca 12 dadlar (gärna blötlagda i minst 2h)
  • ca 100 gram mörk choklad – minst 80%
  • 2 äggvitor
  • 4 msk rågade kakao
  • en nypa salt
  • 0,5 dl kokosolja
  • kokosflingor att rulla i , smula ner lite flingsalt så blir det som pricken på i:et

Instruktioner
 

  • Mixa nötterna till smulor, inte mjöl, i en mixer.
  • Lägg de dadlarna i en bunke och mixa till en smet, häll ner nötterna.
  • Blanda ner kokosoljan, äggvitan,salt och kakao.
  • Mixa samman.
  • Smält chokladen i vattenbad.
  • Rör sedan ner chokladen i smeten.
  • Ställ in smeten i kylen ca 10-15 min för att den ska stelna en aning.
  • Rulla till små bollar och täck med kokosflingor.
  • Ställ i kylen minst 1 h i kylen innan servering.
  • Förvara gärna i frysen.
Trivento Bonarda 2012 från Argentina

Ett väldigt gott vin som Anders köpte på ren chansning, men det var väldigt gott att dricka till pizzan och även sedan sällskapsdricka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.