Om du älskar fänkål måste du testa Fänkålsbåtar!

Nu i helgen testade jag att göra något helt nytt, något som jag aldrig tidigare testat nämligen fänkålsbåtar.

Receptet är från en gammal LCHF kokbok som Ulrika Davidsson gjort – Gå ner i vikt med LCHF, den är nog från 2012/2013 tror jag. Finns helt okej recept där.

Anders tyckte inte alls om det, han åt bara chevreosten och valnötterna men jag tyckte att det var gott. Kanske något längre i ugnen eller om man tagit bort några skivor i mitten så att det blev en grop typ där man kunde lägga osten.

Passar perfekt till buffé bordet.

Själv serverade jag det med entrecote och en stor klick beasås.

Men jag tycker du ska smaka det för helt fel var det inte även om Anders rynkade på näsan 🙂

Fänkålsbåtar

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 2-3 st Fänkål
  • 1 msk Olivolja
  • 200 gram Chevréost
  • 1 dl Valnötter
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

  2. Dela sedan fänkålen i halvor och lägg på en plåt.

  3. Häll över olivolja, salt och peppar.

  4. Skiva sedan chevréosten i skivor och lägg ovanpå fänkålen.

  5. Ringla ytterligare lite olja över chevreosten och grovhacka sedan valnötterna och strö de över allt.

  6. Ugnsbaka sedan i ugnen i ca 20-25 minuter. 

  7. Serveras till kött, fågel eller varför inte ett par saftiga biffar.

    Passar även till buffé bordet.

Vad tycker du om fänkål?

Det är en väldigt speciell smak just på fänkål. Visste ni att fänkål hjälper till att hålla gaser i tarmarna borta. Vad gäller kolhydrater så innehåller de 7 g per 100 g.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.