Mjölkfri Vitkålssallad – Coleslaw

Vilket underbart väder vi hade i helgen, här nere i Göteborg hade vi nästan 20 grader varmt. Underbart eller hur!

På fredagen hade vi Linda med familj på besök, vi bjöd på grillad entrecote till oss och korv till barnen och givetvis en himla massa tillbehör för alla. Vi hade grillad halloumiost, majskolvar, tomat, rödlök och korv till det hade jag gjort sötpotatischips typ, dvs man skivar de tunt och ugnsbakar de i ugnen på 200 grader med lite olivolja på, ca 20 minuter. Sås till köttet hade jag mosat eller gafflat 3 st avokado med finhackade tomater, lite citron, salt och peppar och en klyfta vitlök. Såå himla gott!

Men det som jag vill dela med mig till er från helgens mat är nämligen den mjölkfria vitkålssalladen jag gjorde, eller Coleslaw. Wow säger jag bara, mycket godare än den med gräddfil/cremé fraiche.

Jag serverade den till grillade hamburgare, med ugnsbakade Flower Sprouts, en kålsort som smakar både grönkål och brysselkål. Dessa kan man köra i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter med lite olivolja och salt.

Mjökfri Vitkålssallad - Coleslaw

Ingredienser

  • 500 gram Vitkål eller spetskål
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 dl Majonnäs
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att antingen göra egen majonnäs eller så använder du färdiggjord.

  2. Finriv vitkålen så att de blir tunna, fina strimlor och lägg i en skål eller bunke.

  3. Blanda ner den färdigblandade majonnäsen och dijonsenap med vitkålen. Rör runt och tillsätt salt, peppar.

  4. Låt stå och dra sig en stund innan du serverar den.

 

Majonnäs

Ingredienser

  • 1 helt ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 msk lime eller citronsaft
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • salt , peppar

Instruktioner

  1. Allt ska vara rumstempererat.
  2. Häll allt i en hög skål, sätt ner stavmixer i botten och kör. Vicka lite på stavmixer tills allt körts ihop till en krämig majonnäs.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.