Lasagne – en favorit i repris

Hej
igår fick vi hem en leverans från Mat.se. Har en tjejkompis som har beställt därifrån och är super nöjd. Enkelt och smidigt så jag tänkta va f*n – måste testa!
Sagt och gjort så loggade jag in nu i helgen och lade en beställning. Det var två saker som de inte hade men det får jag handla i min lokal lilla ICA i Lindome istället. Så igår fick jag hem alla varor och jag måste hålla med otroligt smidigt och enkelt. Inte så mycket dyrare än i butiken. Jag slipper åka iväg och gå runt i 1h för att plocka mina varor. Jag slipper bära hem allt. De levererade till dörren, in i hallen med alla kassar. Jag kommer verkligen att fortsätta med detta. Nästa gång de kommer ska jag ta ett kort =)

Så idag gjorde vi lasagne, som jag och Anders bara älskar. Den är så himla god. Men tyvärr var det en massa pip från Vincent att han inte tyckte om lasagne men tallriken blev tom till slut….

Jag började med att göra lasagneplattorna och under tiden plattorna var i ugnen så gjorde jag köttfärsen.

Lasagneplattor

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 125 gram Philadelphia
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa ägget poröst och tillsätt sedan Philadelphiaosten, fiberhusk och salt.
  3. Vispa tills det blir en smet.
  4. Låt stå ett par minuter och vispa sedan några varv till.
  5. Ta fram två plåtar. Lägg bakplåtspapper på och dela upp smeten på dessa två plåtar. Smeta ut med en slickepott.
  6. Ta fram två bakplåtspapper till och häll lite olja på pappret som du sedan penslar ut och lägger ovanpå smeten och plattar liksom till smeten så att den blir så platt och tunn som möjligt.
  7. Grädda sedan i ugnen i 10 minuter.
  8. Ta sedan ut och låt svalna lite, dra av översta pappret.
  9. Dela sedan plattan i lagom stora bitar.

 

 

 

 

Köttfärs till Lasagne

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • salt peppar
  • oregano
  • en skvätt kalvfond.
  • riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Stek köttfärsen i smör och tillsätt vitlöksklyftorna, krossade tomater, tomatpuré och salt, oregano och peppar.
  3. Rör runt och häll över en skvätt utav kalvfonden.
  4. Låt dra sig en stund, sedan tillsätter du crème fraiche och grädde.
  5. Smaka av. Låt sedan stå och dra sig en liten stund.
  6. Nu varvar du köttfärsen med lasagneplattorna. Börja med köttfärs och avsluta med köttfärs. Ovan på allt lägger du ett lock med riven ost. Gräddar i ugnen i ca 20 minuter.

Till detta serverade vi vitkålssallad men det går lika bra med vanlig grönsallad.

 

Så tur var blev det en halv form över så jag får två lunchlådor till jobbet. Perfekt!!

Ha en go kväll, kram kram
//pernilla

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.