Lammfärsbiffar med feta- och ajvarsås

Här kommer ytterligare ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Det finns hur mycket gott som helst i hennes kokbok.

Dessa biffar fick även tummen upp av sonen vilket var jätteroligt. Perfekt att även ha i matlåda till jobbet, funkade kanon att värma på i micron.  Denna rätt kommer jag eller vi garanterat att göra igen.

Lammfärsbiffar med feta- och ajvarsås

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram Lammfärs
  • 1 st Ägg
  • 75 gram Fetaost
  • 1-2 msk Ajvar Relish
  • 1/2 dl Hackad Persilja
  • smör att steka i
  • salt, peppar
  • 3 dl Grädde
  • 1-2 msk Ajvar Relish
  • 1/2 dl Hackad Persilja
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienser och forma 8 avlånga biffar.

  2. Stek på medelvärme i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills biffarna fått fin färg.

  3. Häll i grädde och ajvar när biffarna näsan är klara.

  4. Rör om och låt grädden koka ihop, smaka av med salt och peppar

  5. Tillsätt persiljan vid servering

  6. Servera med smörstekt strimlad vitkål eller broccoli.

Du kanske även gillar

4 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.