Kycklingbiffar med zoodles

Alltså har du inte gjort dessa så måste du göra det, galet goda!

Nu när jag gjorde biffarna så passade jag på att frysa in några, perfekt att plocka fram en dag när man inte orkar göra mat eller behöver mellis. Ibland serverar jag zoodles till eller så gör jag bara en spenatsallad, varför inte riva lite blomkål och göra blomkålsris. Eftersom vi gjorde så pass många valde jag att för steka de i smör och sedan lägga in de i ugnen på 100 grader medan jag gjorde klart allt.

Zoodles = strimlad Zucchini

Vill man så går det toppen att byta ut kokosgrädden till vanlig grädde.

Skriv ut

Kycklingbiffar Garam Masala i Paprikasås

Portioner 6

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kg kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 tsk garam masala
  • 1 msk kycklingfond
  • matfett till stekning

Paprikasås

  • 2 st röda paprikor
  • matfett till stekning
  • 5 dl kokosgrädde - jag använder märke Gant. Finns på Hemköp
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 ekologisk kycklingbuljong tärning
  • 2 msk garam masala
  • salt och peppar

Garam Masala

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver

Instruktioner

  1. Riv lök och vitlök.
  2. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i matfett.
  3. Skär paprikorna i bitar och fräs dem i matfett i en annan panna.
  4. Tillsätt kokosgrädde, tomatpuré, buljongtärning och garam masala.
  5. Låt såsen koka ihop.
  6. Lägg ner biffarna så allt får puttra tillsammans under några minuter.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
  8. Servera med strimlad zucchini, skivad avokado och lite färsk koriander.

Du kanske även gillar

Kommentera