Krämig kyckling med indisk touch

Idag tänkte jag dela med mig utav ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Vardagsgott med LCHF. Så himla enkelt och gott, precis som jag älskar!

Jag valde att servera broccoli som jag smörstekte med lite vitlök, enligt receptet kan man ha nykokt broccoli eller blomkål.

Fick tummen upp av både Vincent och Anders så denna kommer vi garanterat att göra igen. Jag älskar recept som går fort och sköter sig själv i ugnen – ME LIKE!!

Krämig kyckling med indisk touch

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram Kyckingfilé
  • 50 gram smör/kokosfett
  • 1 tsk salt
  • 1 msk garam masala
  • 3 dl créme fraiche eller grädde
  • 1 st paprika
  • färsk koriander eller persilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Strimla kycklingen och bryn hastigt

  3. Salta och strö över hälften av garam masala, rör om.

  4. Lägg kycklingen, inklusive steksky i en ugnsfast form.

  5. Blanda créme fraiche och fint tärnad paprika med resten av garam masala. Häll över kycklingen.

  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter

  7. Garnera med finhackad persilja eller koriander.

 

Garam Masala

Ingredienser

  • 1 del spiskummin
  • 1 del korianderfrön
  • 1 del gurkmeja
  • 1 del ingefära
  • 1/2 del chilipulver
  • lite muskot

Instruktioner

  1. En del kan lämpligen motsvaras av en matsked, eller en hel burk om du vill göra en stor laddning.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.