Köttfärssås med smörstekt spetskål

När vi körde ner från Sälen i helgen stannade vi till för att äta lunch på Torsby sportcenter, de hade köttfärssås med spaghetti till barnen. En köttfärssås som hade kokat länge och Vincent bara älskade den sa han.

Tänkte redan där och då att det är nog dags att göra köttfärssås i min Crock-Pot, perfekt att frysa in för senare tillfälle. Matlådor när tiden är knapp.

Så i söndags medan jag var iväg och träffade tjejerna i Workshopen för Bloggare/Influencers så stod min Crock-Pot och arbetade. Eftersom Vincent inte vill ha varken lök eller några andra kryddor i så gäller det att riva fint. PS säger inget till honom 😉

Köttfärssås i Crock-Pot

Ingredienser

  • 1 kg Nötfärs
  • 4 msk Kalvfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 burk Passerade tomater
  • salt, peppar, paprikakrydda, lökkrydda
  • 3 msk Tomatpure

Instruktioner

  1. Lägg ner köttfärsen i Crock-Poten

  2. Häll över alla kryddor och riv ner vitlöken, avsluta med att hälla över tomatpurén och passerade tomater.

  3. Rör runt så att allt blandas väl.

  4. Lägg sedan på locket, ställ in på lågtemperatur och 4 timmar

  5. Vi serverade smörstekt spetskål till men det funkar lika bra med vilken grönsak som helst. Strimlad Zucchini, morot, vitkål osv.

Men jag kan faktiskt säga att det blev gott och framför allt dagen efter, eftersom vi åt den i måndags. Vincent åt den med bönpasta medan jag smörstekte spetskål. Har du testat spetskål? den är lite mjukare i konsistensen än vanlig vitkål men framför allt lättare att skära tunt.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.