Köttbullar i tomatsås och zucchinipasta

Alltså så himla gott, köttbullar i tomatsås och zucchinipasta eller zoodles!

Oftast gör jag köttbullar i min Crock-Pot och även då i tomatsås eller naturella. Men eftersom jag var iväg var det Anders som stod och rullade och stekte köttbullarna i stekpanna, gjorde tomatsåsen vid sidan om men oj vad gott det blev!

När jag gör köttbullar är det oftast enklare men jobbigare att göra många, dvs de man inte äter fryser jag in till ett senare tillfälle. Perfekt att ha i frysen, bara värma på den dagen man inte orkar laga mat och ändå få en bra middag/lunch utan att ha en massa köpta köttbullar.

Köttbullar med tomatsås och zucchinipasta eller zoodles

Maträtt Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4

Ingredienser

Tomatsås

  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta (stor, eller två små)
  • 400 gram Krossade tomater
  • 4 msk Tomatpure
  • 2 msk Grönsaksfond
  • 1/2 msk Balsamvinäger
  • Salt, peppar
  • 1-2 tsk Oregano
  • 1 tsk Basilika

Köttbullar

  • 500 gram Nötfärs
  • 1 Gul lök
  • 1 Äggula
  • 1/2 dl Grädde
  • 2 msk Kalvfond
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen, skala och finhacka den gula löken, vitlök och stek den lätt. Den ska inte brännas.

  2. Tillsätt krossade tomater, fonden, tomatpure, salt, peppar och balsamvinäger. Låt små puttra i ca 30 minuter. Dra bort från plattan och krydda med oregano och basilika. Låt vara.

    Undertiden du gör detta kan du ha rivit zucchini med en potatisskalare, lägg i ett durkslag, ha över lite salt och låt vara i 20 minuter för att så mycket vätska ska dras ur de.

  3. Köttbullarna, finhacka löken eller riv den fint i ett rivjärn. Blanda samman allt och låt stå och dra en stund.

  4. Rulla därefter lagom stora köttbullar som du sedan steker i en stekpanna.

  5. Därefter steker du hastigt zucchinin i stekpannan med lite olja, blanda sedan zucchini med lite tomatsås och lägg upp på ett stort fat.

    Resten av tomatsåsen häller du över köttbullarna och serverar.

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.