Kantarellsoppa LCHF

När vi var i Tandådalen förra veckan åt Anders kantarellsoppa en kväll när vi var på resturang. Så igår överraskade jag honom med att göra kantarellsoppa.

Fick tummen upp!

När jag gjorde denna soppa så blev det två stora portioner till oss men ska man ha detta som förrätt så blir det nog till 4 små skålar. Knaper stekte även lite bacon som jag toppade på soppan. Mums säger jag bara!

Kantarellsoppa

Portioner 4

Ingredienser

  • 450 g Kantareller
  • 1 st Gul lök
  • 3 dl Grädde
  • 3 dl Mjölk
  • 2 msk Kantarellfond
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar

Instruktioner

  1. Fräs kantarellerna i smör. (Här har jag använt gula kantareller, men trattkantareller går lika bra.)
  2. Lägg den frästa svampen åt sidan och fräs löken i smör.
  3. Häll i lök, fond, grädde och mjölk i en kastrull.

  4. Tillsätt 2/3 av svampen (spara resten till servering).
  5. Krydda med salt, svart- och vitpeppar och koka upp någon minut.
  6. Mixa soppan så slät som du vill ha den med mixerstav.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.