Kålpudding gjord i Crock-Pot

Alltså wow, ja jag måste faktiskt säga så. Kålpudding i Crock-Pot bara gifter sig i munnen.

Har du inte provat att göra det så måste du bara göra det!

WOW!!

Jag har sett många göra det men aldrig känt mig tvungen att prova, men så hade jag två spetskålshuvuden som började bli lite gamla, så där trötta och hängiga. Inte så kul att göra något med men varför inte testa kålpudding tänkte jag.

Kan säga att jag ångrade mig inte!

Kålpudding i Crock-Pot

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs
  • 2 st Spetskåls huvuden
  • 2 msk Soja
  • 1 dl Grädde
  • Salt, peppar
  • 3 msk Kalvfond
  • Smör

Instruktioner

  1. Börja med att skiva spetskålen tunt, sen skör du på andra hållet så att det blir små bitar. Detta lägger du längst ner i pottan

  2. Sen blandar du samman nötfärsen, sojan, fonden, grädden och salt, peppar.

  3. Köttfärsen lägger du som en limpa längst upp på kålen och sedan på med locket.

  4. Nu ställer du in låg temperatur och tiden på 5 timmar.

  5. När det är ca 1,5 h kvar så valde jag att lyfta på locket och hyvla 3 smörskivor och lade dessa ovanpå köttfärsen så att det fick smälta ner i allt. 

  6. När det är ca 30 minuter kvar gör du ordning de tillbehör du vill ha. Vi valt enbart att ha brunsås till. Sonen fick kokt potatis.

Vill man kan man koka morötter till eller varför inte lite smörstekt broccoli. Men jag tyckte det räckte gott och väl med vitkålen man hade i pottan.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.