Har du gjort LCHF Sushi ännu?

Oj oj oj så himla gott, LCHF Sushi. Har du inte testat ännu så måste du bara göra det!

Visst det är lite pilligt att göra men det är klart värt besväret. Receptet är från Åse, 56kilo.se, som jag gjorde för flera år sedan men nästan glömt bort. Men så blev jag så himla sugen på Sushi så varför inte gör den till lördagsmyset tänkte jag. Tog mig nästan 1 h från start tills vi åt upp allt. Det som tog lite tid är att ”ånga” av blomkålsriset.

Skriv ut

Sushi - LCHF

Ingredienser

  • 1 st Stor Blomkålshuvud
  • 2 msk Risvinäger
  • 50 gram Philadelphia ost
  • salt
  • 1 st startkit (Blue Dragon)

laxskivor, avokado, gurka, majonnäs

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålen till blomkålsris.

  2. Koka det sedan tills det mjuknar, häll av vattnet och låt ånga av och svalna.

  3. Tillsätt sedan risvinägern och philadelphia osten, rör runt.

  4. Följ sedan instruktionen på startkitet, innan du skär upp maki rullarna lät jag de ligga i frysen i ca 15 minuter.

Jag fyllde sedan maki-rullarna med laxskivor, avokado och lite majonnäs. Du kan även fylla med gurka, majonnäs och rostad lök, eller varför inte lite färska räkor, avokado och majonnäs. Det är bara att använda fantasin!

Här kommer lite bilder från då jag gjorde Sushi

Du kanske även gillar

Kommentera