Gluten- och mjölkfri rotfruktsgratäng med lammfärsbiffar

Om jag ska fortsätta att delge de mjölkfria recepten jag testar så kommer ytterligare ett recept från Lesscarbs och Matäventyret.

Jag gjorde det väldigt enkelt för mig, så jag rev ner allt med rivjärn. Inte så snygga bilder men det smakade bestå bättre 🙂

Mjölk- och Glutenfri Rotfruktsgratäng

Ingredienser

  • 2 st Morötter
  • 1 st Sötpotatis (liten)
  • 1/4 Kålrot
  • 1/4 Rotselleri
  • 1 st Gullök
  • 1 st Palsternacka
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 dl Tjock kokosmjölk eller kokosgrädde
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Ställ in ugnen på 175 grader

  2. Skala och hacka grönsakerna fint.

    Vill man kan man steka alla grönsaker tills de mjuknar lite eller så gör man som jag gjorde. Hoppar över just den delen!

  3. Lägg ner alla hackade grönsaker i en ugnssäker form, pressa över lite vitlök samt salt, peppar.

  4. Häll över kokosmjölken och rör runt allt.

  5. Grädda sedan i ugnen i ca 35 min

Lammfärsbiffar

Portioner 10 st

Ingredienser

  • 500 gram Lammfärs
  • 1 Ägg
  • 2 msk Paprikapulver
  • 1 msk Spiskummin
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Blanda samman allt och forma till lagom stora Biffar eller som Järpar.

  2. Stek sedan på högvärme till en början för att få en yta, sedan sänker du så att de blir igenom stekta.

Alla rivna grönsaker i en form

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.