Flygande Jacob ála LCHF

Idag tänkte jag dela med mig utav ett recept som jag gjorde för några dagar sedan, nämligen en klassiker Flygande Jacob.

Tidigare så åt jag detta med banan och ris men nu har jag gjort den lite med LCHF vänlig, fortfarande lika god. Antigen gör man blomkålsris till detta eller så har man en stor grönsallad så som vi åt det sist.

Perfekt att göra en större sats så blir det lite matlådor till jobbet!

Skriv ut

Flygande Jacob

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 2 dl grädde
  • 3 msk tomatpure
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • 1 paket bacon
  • 1 dl jordnötter
  • sallad, tomat, svarta oliver
  • blomkålsris om så önskas

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i smör/kokosfett och lägg sedan åt sidan för att vila en stund.

  2. Häll ner grädde och tomatpure i en stor kastrull, tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

  3. Låt koka upp.

  4. Under tiden knaper steker du bacon i en stekpanna.

  5. Häll sedan ner kycklingen i kastrullen, låt sjuda en stund.

  6. Under tiden kycklingen sjuder så river du blomkålen till ris, koka det snabbt i en kastrull eller smörstek i baconfettet tills det mjuknar.

  7. Väljer du att enbart ha en grönsallad till så lägg upp detta på tallriken, med lite tomat, svarta oliver och spenat.

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *