Fläskfilé med champinjonsås

För ett tag sedan gjort jag en gammal favorit här hemma, nämligen fläskfilé med champinjonsås. Mums säger jag bara!

Tidigare har jag gjort denna rätt genom att tillaga den i ugnen på 200 grader men nu skivade jag upp den och stekte skivorna i en stekpanna. Såsen gjorde jag vid sidan om men precis innan jag serverade så hällde jag över allt i stekpannan så att fläskfilén fick ”gotta” till sig lite.

Fläskfilé med champinjonsås

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 800 gram fläskfilé
  • 250 gram färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • ca 100 gram philadelphia ost
  • salt , peppar

Instruktioner
 

  • Finhacka vitlök och gullök
  • skiva champinjonerna
  • Smörstek lök, vitlök och champinjonerna tills de har mjuknat
  • Häll i grädde, kalvfond, philadelphia ost, salt och peppar
  • Rör runt tills osten smälter, sänk sedan värmen till 1:an
  • Låt nu stå och sjuda.
  • Skriva upp fläskfilén i lagom tjocka skivor
  • Smörstek i en stekpanna med höga kanter
  • Precis innan servering häller du över såsen till stekpannan och rör runt.
  • Smaka av med salt och peppar

När jag gjorde denna rätt så serverade jag en stor grönsallad, vaxbönor till men det går lika bra med blomkålsris eller ugnsbakad blomkål.

Blomkålsris gör jag genom att riva ett blomkålshuvud som jag sedan smörsteker med 1 vitlöksklyfta, lite salt och peppar. Ugnsbakad blomkål gör jag genom att grov dela ett blomkålshuvud, ca 225 grader, in i ugnen ca 20 minuter.

Med blomkålsris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.