Brysselkål med bacon och parmesanost

Nu i helgen testade jag att göra ett recept från Lesscarbs.se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost. Så himla gott och enkelt. Gick hur snabbt som helst att laga, max 30 min tog det från start tills allt var klart.
Perfekt fredagsmys!

Förra veckan delade Fanny (Lesscarbs.se) ett inlägg från sin blogg, där hon berättade att hon och hennes man åt denna rätt väldigt ofta innan deras barn kom till världen. Det gick snabbt, var enkelt och tydligen väldigt gott. Som tur var åkte jag och handlade samma kväll och kunde inte sluta tänka på inlägget om brysselkål.

Kan säga att jag handlade 500 gram brysselkål den kvällen när jag var på ICA. Jag tycker om brysselkål och jag tycker om bacon, bara att göra till fredagsmiddag. Blev supergott!

Men till nästa gång ska jag även rosta lite pinjenötter för att strössla över. Tänk på att du vill få bacon knaperstekt så lägg inte för mycket bacon på samma ställe.

Skriv ut

Brysselkål med bacon och parmesanost

Portioner 2

Ingredienser

  • 500 gram brysselkål
  • 1,5 paket bacon
  • olivolja
  • salt , peppar
  • parmesanost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär av yttersta delen av roten och dela sedan brysselkål på mitten
  3. Dela bacon i mindre bitar
  4. Lägg brysselkål i en ugnssäker form och ringla över olivolja
  5. Grädda i ugnen i ca 15 minuter, därefter lägger du över baconet och gräddar ytterligare 5 minuter.
  6. Tänk på att det är ca tid, så håll lite koll så det inte blir bränt.
  7. Häll upp allt på ett fat och blanda runt med lite mer olivolja, salt och peppar.
  8. Strimla över osten innan du serverar.
  9. Smaklig måltid

Perfekt att ha till buffé eller bara äta som det är. Vi kommer att ha detta på årets julbord har jag precis bestämt.

Perfekt att man kan förbereda det och sedan värma på.

Du kanske även gillar

Kommentera