Blomkål med bacon och avokado – enkel lunch eller middag!

Efter en vecka i Stockholm så är det skönt att vara hemma igen, sova i sin egna säng och framför allt laga sin egna mat.

Även om det idag är enkelt så blir det ändå en viss risk att man får i sig sådant som man själv inte valt. Redning i någon sås eller socker. Man tar ett glas vin på kvällen… ja ni vet! Många bäckar små…..

Men nu är ordningen återställd, så igår blev det en enkel middag. Tyvärr blev det lite sent, vi åt inte förrän kl 19:30 men det blir så ibland 🙂

Anders och Vincent var iväg på MTB-träning vid 18 och jag var ute och sprang 6,5 km med lite intervaller mellan lyktstolpar. Var helt slut när jag väl kom hem, kan säga att jag gick sista biten.

Här kommer iallafall receptet på Blomkål med bacon och avokado, men denna gång hade jag inte paprika i.

Skriv ut

Blomkål med bacon och avokado

Portioner 4

Ingredienser

  • 400 gram blomkål
  • 3 msk smör/kokosfett
  • salt, peppar
  • 2 paket bacon á 140 g
  • 2 st avokado
  • 200 gram fetaost
  • 1 st paprika

Instruktioner

  1. Skär blomkålen i skivor och stek den i smör/kokosfett med lite salt och peppar.

  2. Skär paprikan och baconet i bitar som du sedan steker i smör/kokosfett.

  3. Skär avokadon i tärningar och smula fetaosten. Blanda samman i en skål.

  4. Lägg upp den stekta blomkålen på ett stort fat och lägger över bacon och paprikan, sedan toppar du med avokado/fetaost blandningen.

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *