Att något så enkelt kan vara så gott!

Måste nästan säga att vi verkligen älskar lax, i alla olika former. Något som Vincent bara älskar, han äter tills det kommer ut ur öronen på honom är lax i ugnen med dillsås och potatis.

Eftersom Vincent är 11 år så äter han alltid potatis till maten. Han skulle aldrig våga smaka något grönt, typ broccoli som jag och Anders bara älskar.

Har du läst mitt inlägg om just broccoli? om inte så hittar du det här.

När jag gör lax i ugnen så kryddar jag enbart med citronpeppar och lite salt. In i ugnen på 200 grader, tar inte mer än 15-20 minuter beroende på hur tjocka bitarna är. Under tiden laxen är i ugnen så delar du upp broccolin i lagom stora bitar, inkl stjälken,  smörsteker den med lite vitlök, rikligt med smör. Sänk sedan värmen och på med ett lock tills laxen är klar. MUMS!

Det som blir pricken på i:et är nog såsen och den höftar jag nästan alltid men jag ska försöka uppskatta den så att även ni kan få njuta av den.

Skriv ut

Dillsås

Ingredienser

  • 4 dl Grädde
  • 100 gram Philadelphiaost
  • 2 msk Fiskfond
  • 1 dl Fryst dill

Salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att värma upp grädden så att du kan smälta ner färskosten.

  2. Låt grädden och färskosten koka upp och sedan sänker du värmen till 1:an.

  3. Tillsätt fiskfond, salt, peppar och dill. 

  4. Smaka av och ev krydda till med lite mer.

  5. Låt nu såsen stå och dra tills resten av maten är klar. Ju längre tid den står desto godare blir den.

 

Du kanske även gillar

Kommentera