Ajvar- och Fetaost Lax

Ni som följer mig vet att vi älskar fisk, men framför allt älskar Vincent lax därför äter vi det rätt ofta. Denna gång testade jag ytterligare ett recept från Ulrika Davidsson gamla kokbok, Gå ner i Vikt med LCHF, som är från 2012/2013.

Var lite skeptisk till ajvar men jag blev positiv överraskad, blev supergott!

Gick ihop väldigt fint, det blev en vacker fiskbit att se på 🙂

Till fisken serverade jag en stor spenatsallad med avokado och tomat. Jag ringlade lite olivolja över salladen och det var rätt mycket olivolja över fisken också. Men vill man ha mer fett så funkar det säkert med romsås eller dillsås.

Som jag skrev förra veckan så har jag försökt att tajta till vår kost lite. Framför allt få till en striktare LCHF än vad vi kanske har ätit tidigare och jag känner att vi är på rätt väg.

Ajvar- och Fetaost Lax

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Laxbitar
  • 1/2 dl Ajvar
  • 150 gram Fetaost
  • 1/2 dl Solrosfrön
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • Salt, peppar
  • 1 msk Olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form

  3. Bred ut ajvar över laxen och därefter smular du över all fetaost.

  4. Toppa med solrosfrön och pumpakärnor.

  5. Krydda sedan med salt och peppar samt avsluta med att ringla över olivoljan.

  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

  7. Servera en stor grönsallad eller riven blomkålsris som du har stekt i smör.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.